Skip to main content

Albariño

De albariño druif wordt ook wel de alvarinho druif genoemd. Dit komt doordat deze druif niet alleen in Spanje, maar ook in Portugal erg populair is. Deze druif gebruikt met in Spanje vooral in de Rías Baixas streek in Galicië.

Het is een witte druif die men teelt op pergola’s van 150 cm hoog. De tros heeft kleine, dicht op elkaar zittende druiven met harde schillen en pitten en heeft een middelgrote opbrengst. Deze druif heeft een hoog glycerinegehalte en levert over het algemeen hoogwaardige wijnen op. De witte wijnen die gemaakt zijn van de albariño druif bevatten dan ook de onmiskenbare, heerlijke fruitige accenten van abrikoos, perzik, kiwi en passievrucht (maracuja). Hoogwaardige, aromatische wijnen dus. Een ander kenmerk van deze wijnen is dat ze vaak een relatief hoog alcoholpercentage hebben.

Door het vochtige klimaat en met name de arbeidsintensieve teelt, zijn het de duurdere wijnen van Spanje. Ook de hoge grondprijzen van de streek spelen een rol. Ze zijn hun prijs echter meer dan waard.

De waardering van www.aprobar.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 65 reviews.