Wijnproeverij

Leuke, interactieve wijnproeverijen waarbij proeven, vergelijken, maar vooral genieten centraal staan!

Verschillende soorten wijnproeverijen

aProbar organiseert vol passie heerlijke wijnproeverijen. Online, in ons proeflokaal of op locatie.

Op dit moment mogen we, vanwege de maatregelen, geen wijnproeverijen in ons proeflokaal of op locatie organiseren.
Wat we WEL doen zijn onze ONLINE WIJNPROEVERIJEN. We hebben er  inmiddels al heel wat georganiseerd en kunnen je zeggen: Het is een supergezellig middag/avond, waarbij het persoonlijke contact ook echt nog aan bod komt. Meepraten, meedenken, samen proeven en ontdekken! Doe een keer mee met je familie, vrienden, collega’s. Of ze nou in de buurt wonen, of verspreid over het hele land, geen enkel probleem. Wij zorgen ervoor dat de wijnen netjes bij iedereen worden afgeleverd en dat we met elkaar een gezellige wijnproeverij beleven!

Het doel van deze wijnproeverijen is om in een gezellige, ontspannen sfeer te genieten van heerlijke wijnen. We proeven verschillende wijnen, vergelijken ze met elkaar en proberen de verschillende smaken en geuren in de wijnen te herkennen.

Soms is dat heel eenvoudig, soms wat lastiger. Maar wij doen er vooral niet al te ingewikkeld over. Het gaat erom wat jij lekker vindt en tijdens een wijnproeverij van aProbar kom je daar al proevend achter. Leuk én leerzaam tegelijk.

We vertellen je alles wat je maar wilt weten over wijn. Hoe wordt wijn nou precies gemaakt? Wat is de invloed van de grond waarop de wijnranken groeien en het gebied waarin de wijngaarden gelegen zijn. Proef je dat in de wijn?

En natuurlijk het allerbelangrijkste, de druiven. Alhoewel, de wijnmaker natuurlijk een allesbeslissende ‘vinger in de wijn’ heeft als het gaat om het hele proces van wijn maken.
Zo’n wijnmaker heet een oenoloog en is de ‘chef kok’ van het wijnhuis. Waarom kiest hij of zij er bijvoorbeeld voor om soms druivensoorten te mengen? Of dezelfde druivensoorten te  gebruiken die afkomstig zijn van verschillende gronden? Rijping op houten vaten? Of in roestvrijstalen tanks?

Bij aProbar hebben we persoonlijk contact met onze wijnmakers.
We kunnen je er dus alles over vertellen.

Kortom, de wijnproeverijen van aProbar zijn ontspannen, gezellige én leerzame evenementen die we op de volgende manieren vormgeven:

Wijnproeverij
Online wijnproeverij

Online Wijnproeverij

Regelmatig organiseren wij online wijnproeverijen. Dit idee is ontstaan tijdens de lockdown periode. Omdat het zo’n succes is, gaan we hier mee door!
Het is een leuke, interactieve wijnproeverij waarbij we samen proeven, vergelijken en genieten. Kortom: Online gezelligheid vanuit je eigen huis, bank, tuin of balkon!

De data van de aankomende online wijnproeverijen waarvoor je je los kunt inschrijven zullen we kenbaar maken via onze nieuwsbrief en social media. Maar ook hier zul je ze  binnenkort vinden.
Wil je een specifieke datum kiezen, omdat je bijv met je groep collega’s een prive wijnproeverij wilt organiseren? Dat kan! Bel of mail en we spreken samen af.

Inhoud proefpakket
5 flesjes wijn (1 pers. 100ml, 2 pers. 200 ml):
1 sprankelende Cava, 2 karakteristieke witte en 2 krachtige rode wijnen.
Met Aromacirkel en proeftips en ruimte voor aantekeningen.

Na de online proeverij kun je nog gezellig online met elkaar door borrelen!
De inhoud van de wijnproefpakketten wisselt. Hierdoor kun je steeds opnieuw meedoen en steeds andere wijnen proeven!

De kosten bedragen slechts € 19,50 voor een 1- persoons wijnpakket en
€ 35,00 voor een 2- persoons wijnpakket.

Wijnproeverij Wijnbeleving

Wijnproeverij ‘Wijnbeleving’

Ben je nieuwsgierig naar wijn en wil je er graag wat meer over te weten komen? Of vind je het gewoon leuk om verschillende wijnen naast elkaar te proeven? Dan is deze wijnproeverij van aProbar echt iets voor jou!
Wat is het: Een wijnproeverij van  ca.2 uur waarin we je kennis laten maken met een 6 tal wijnen. We leren je wat over de wijze waarop wijn gemaakt wordt. Wat de invloed is van de grond waarop de wijnranken groeien en het gebied waarin de wijnvelden gelegen zijn.

In een gezellige, ontspannen sfeer proeven we de wijn en gaan we oefenen om de geur en de smaak te herkennen. We vergelijken de wijnen en proberen er met jou achter te komen waarom de ene wijn je meer aanspreekt dan de andere. Op tafel staan knapperig stokbrood en andere lekkernijen om de wijn te begeleiden.

Na een gezellige middag of avond ga je met nieuwe ideeën en met de opgedane proefervaring rijker weer naar buiten.
Deze laagdrempelige wijnproeverij is een ontzettend leuke activiteit voor een groep van 8 tot 15 personen. Van doorgewinterde wijnliefhebbers tot de beginnende wijndrinker.
Deze proeverij is uitstekend verzorgd, precies zoals je van ons gewend bent.
Leuk om eens te doen als uitje met collega’s, netwerkborrel, vrienden of familie!
De prijs van deze wijnproeverij is €27,50 pp. Dag en tijd spreken we met elkaar af.
Wil je ook eens een proeverij meemaken? Neem contact met ons op!

Wijn en Tapas

Wijnproeverij ‘Wijn-Tapas’

Proef, beleef en geniet tijdens de geheel verzorgde wijn-tapas proefavond van aProbar.
Deze avondvullende wijn-tapas proeverijen zijn inmiddels een begrip.
Samen met vrienden, familie of collega’s rond een goedgevulde tafel met heerlijke huisgemaakte warme en koude tapas die perfect aansluiten bij een scala aan wijnen van de hoogste kwaliteit. Zie je dit smaakvolle plaatje al voor je?  Wij serveren een avondvullend programma waarin je smaakzintuigen worden geprikkeld door maar liefst negen met zorg geselecteerde wijnen. Uiteraard zal de Cava niet ontbreken!

Bovendien serveren wij heerlijke warme of koude tapas gerechtjes. Samen met een topkok uit een sterrenrestaurant hebben we de mooiste combinaties weten te maken. Wat denk je van een heerlijk glas rode wijn in combinatie met chorizo welke we gestoofd hebben in diezelfde rode wijn?  Of de echte Spaanse tortilla, huisgemaakt,  in combi met een volle witte wijn? Krijg je er al zin in?
Kortom: Een ontspannen, leerzame én culinaire avond met uitleg over de wijnen, druiven en het gebied van herkomst. Wij leren je ruiken, proeven en vooral genieten van de wijnen én de tapas!
De wijn-tapas proeverij begint rond 20.00 uur.  De avond is geschikt voor een groep van 8 tot 15 personen en de kosten zijn € 37,50 pp. Dit is dus incl. alle wijnen en tapas. De datum spreken we met elkaar af.

wijnproeverij als zakelijk evenement

Wijnproeverij als zakelijk evenement

Een wijnproeverij als zakelijk evenement levert fiscaal voordeel op! We leggen je graag uit waarom dit niet alleen voor je werknemers maar ook fiscaal zo aantrekkelijk is:

Wanneer aProbar de wijnproeverij als zakelijk evenement organiseert op de bedrijfsvloer, is deze activiteit geheel vrijgesteld van loonheffing. Het serveren van drank met hapjes, of tapas in ons geval, wordt voor de loonbelasting (mits het op de werkvloer plaatsvindt) niet gezien als loon. Daarom is het dus niet belast! Zo kan aProbar een gezellige én fiscaal gunstige bedrijfsactiviteit organiseren. Collega’s en relaties onder elkaar. Samen zijn in een ongedwongen en informele sfeer. Dat is belangrijk, want het thuiswerken zal hoe langer hoe meer de trend worden waardoor het gevaar op de loer ligt dat men de feeling met het bedrijf verliest. En dat willen we niet. We willen een hechte groep collega’s die betrokken zijn én blijven.
Juist daarom is het fijn om elkaar zo nu en dan persoonlijk te ontmoeten en daarvoor is de wijnproeverij van aProbar de ultieme gelegenheid.

Met elkaar genieten van heerlijke wijnen, waarbij we desgewenst bijpassende tapas serveren. Samen vergelijken en overleggen welke geuren en smaken je herkent in de wijn. Luisteren naar de uitleg die Ernst erbij geeft. Bovendien is er volop ruimte om alles te vragen wat je altijd al had willen weten over wijn. Kortom, een middag/avond waar nog lang met veel plezier op terug gekeken zal worden. Een groot voordeel: je hoeft zelf niets te regelen. aProbar zorgt voor alles, we nemen alles mee. Het enige wat jij hoeft te doen is ervoor zorgen dat je medewerkers en relaties uitgenodigd worden voor een gezellige, smaakvolle én bovendien leerzame middag/avond.