Skip to main content

Persoonlijk contact en altijd de beste prijs-kwaliteit!

Bij aProbar vind je de mooiste wijnen uit Duitsland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Spanje.

Bij aProbar werken we vanuit passie en kennis.

We houden ervan om onze kennis en liefde voor de wijn met jullie te delen. Dat wij dicht bij de wijnmakers staan helpt ons enorm om er met veel passie over te kunnen vertellen.

Regelmatig zoeken we de wijnmakers op, want persoonlijk contact vinden we belangrijk. Altijd weer zijn we onder de indruk van al het werk wat er verzet moet worden voordat de wijn uiteindelijk gebotteld kan worden en ons allemaal bereikt. Onder de indruk van de passie waarmee de mensen aan het werk zijn en die al generatie op generatie voort bestaat. De Oenoloog zwaait als een ware chef-kok de scepter tussen de wijnvaten en houdt nauwlettend in de gaten of de wijn aan al zijn eisen voldoet. Voorafgaand is er in de wijngaarden natuurlijk al enorm veel werk verricht. Van snoeien, opbinden van de ranken, tot aan het plukken, vaak in de nacht wanneer de temperaturen laag zijn.

Zoals gezegd, persoonlijk contact is iets waar we veel waarde aan hechten. We adviseren je graag bij de keuze van je wijn en trekken met liefde een fles voor je open zodat je kunt ruiken en proeven.

Bekijk hier onze heerlijke wijnen
aProbar de Bilt over ons

Onze liefde voor wijn delen wij met jullie op de volgende manieren

Wijn webshop

De mooiste wijnen tegen de beste prijs-kwaliteitverhouding. Rustig een keuze maken in de webshop en genieten van het gemak van thuisbezorgen.

Wijnproeverijen

aProbar organiseert gezellige, leerzame wijnproeverijen. Ook op zakelijke evenementen een heerlijke onderbreking!

Wijn catering

Met aProbar wordt jouw feest of event overgetelijk!

Horeca

Voor de horeca is aProbar de beste partij. Onze wijnen vind je niet in de supermarkt, zijn heel gunstig geprijsd en we denken in alles met je mee! Leveren in een weekend? Voor aProbar geen probleem. Je zult maar zonder wijn zitten!
Bodegas Gomez Cruzado

Bezoeken van de wijnmakers:
Gómez Cruzado

Goméz Cruzado is een prachtig wijnhuis gelegen in de bekende wijnstreek van Spanje, La Rioja. In Rioja Alta om precies te zijn en dan, nog exacter, in Haro, dé hoofdstad van de Rioja wijnen. Jaren geleden, tijdens een van onze eerste wijntripjes, kwamen we in contact met dit bedrijf. Er werkte toevallig een Nederlandse vrouw, wat voor ons natuurlijk kwa taal heel handig was.

Een prachtig, modern bedrijf wat al sinds 1886 bestaat. Ondanks dat men veel waarde hecht aan tradities heeft dit familie bedrijf zich steeds vernieuwd. Echter nog steeds op de manier waarbij de emoties van de Haro wijnen voorop staan. Dat klinkt een beetje zweverig maar is wel zoals het is. Een prachtig modern wijnbedrijf en tegelijker tijd met zoveel liefde voor tradities. Wij waren onder de indruk!

Er is bij Goméz Cruzado veel oog voor de specifieke eigenschappen van de verschillende terroirs,( de gronden waarop de druiven groeien) en het effect ervan op de betreffende druivensoort. Deze bijzondere interesse in de eigenschappen van de wijngaarden zorgt ervoor dat de wijnen op elk niveau uitblinken.
Nog iets om extra te benoemen: Waar het maken van de blanco variant door veel bodega’s in Rioja gezien wordt als een extraatje, is het hier een heuse traditie en is een flink deel van de productie (zo’n 25%) voor witte wijnen gereserveerd.

Hier vind je onze wijnen van Gómez Cruzado

Bezoeken van de wijnmakers:
Viña Olabarri

Op onze trip door la Rioja, Spanje kwamen we bij dit authentieke wijnhuis. Vanuit Nederland hadden we al contact en we wilden heel graag deze mensen persoonlijk ontmoeten. Wat een warm welkom kregen we hier! Hoewel we aan het begin van ons wijnavontuur stonden en dus geen grote speler waren in de wijnwereld, werden we met open armen ontvangen.

Uitvoerig zijn we rondgeleid over de wijngaarden. Daarna zijn we met de auto naar een heel bijzondere wijnopslag gereden. Een wijngrot is een betere benaming. Ontstaan in het begin van de negentiende eeuw, opgegraven in rots en gebouwd op een vloer met zandsteen en houten balken van eik en beuk. Het bestaat uit 4 verdiepingen die 600 Franse eiken vaten huisvesten. Ook is er een gedeelte, waar de wijnen rustig kunnen rijpen op Amerikaans eiken vaten en een soort van ontvangstruimte waar bezoekers worden ontvangen.

Het is echt een hele bijzondere plek, waarbij je je terug in de tijd waant. Studenten van de Universiteit in Haro komen er regelmatig om de gewelven met alles wat zich daar tussen bevindt te bestuderen.
Natuurlijk is er ook behoefte aan moderne en ruime faciliteiten voor de wijnbereiding. In 1989 werd een prachtig nieuwe bodega gebouwd in Haro, met voldoende capaciteit voor 4.000 en een magazijn voor het verouderen van 800.000 flessen.

We zijn er trots op dat we de wijnen van Viña Olabarri in Nederland mogen vertegenwoordigen. De filosofie van dit bedrijf past zo goed bij de onze: Verbonden met het leven, om van elk moment te genieten, om de goede tijden te delen, om jezelf te kunnen zijn, om te leven.
Mocht je toevallig een keer in het noorden van Spanje zijn, ga eens richting Rioja en bezoek dit wijnhuis. Het is de moeite waard!

Hier vind je onze wijnen van Viña Olabarri
Vina Olabarri
De waardering van www.aprobar.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 58 reviews.