Skip to main content

Inhoud kleine flesjes wijn

Hoeveel glazen schenk je nu precies uit een fles wijn

Mooie, bijzondere wijnen, nu ook in kleine flesjes.

Inhoud kleine flesjes wijn.

Op zoek naar kleine flesjes wijn in De Bilt?

Hoe klein is een klein flesje wijn eigenlijk? De inhoud van 375 ml zegt je misschien niet zo veel. Of die van 250 ml. Het aantal glazen wat je uit een fles kunt schenken, dát is wat je waarschijnlijk meer interesseert.

Een ‘normale’ fles, zoals je die het vaakst tegenkomt, heeft een inhoud van 75 cl. Dat is goed voor 6 glazen wijn. 6 glazen moet je er met gemak uit kunnen halen. In de horeca ligt dit aantal tussen de 6 en 7 glazen. Is je fles na 5 glazen al leeg, dan schenk je de glazen te vol. Natuurlijk ligt het aan de grootte van je glas, maar normaliter schenk je witte wijn tot net iets voorbij het breedste deel van het glas. Niet te vol dus, want dan zou de witte wijn de kans krijgen om te warm te worden. En dat is niet wat je wilt. Dit geldt overigens ook voor rosé wijn.

Rode wijn schenk je vaak in een wat groter glas dan het type glas wat je voor de witte wijn gebruikt. Een glas voor witte wijn is wat kleiner ten opzichte van een rode wijn glas en loopt wat tapser toe. Als je een groter glas gebruikt, heb je snel de neiging om dat glas ook voller te schenken. Maar ook bij rode wijn in een wat groter glas geldt: schenk het niet te vol. Probeer als maatstaaf het glas tot net Iets onder het breedste deel van het glas te vullen. Dat is een mooie hoeveelheid. Hierdoor ontstaat er een groot wijnoppervlak waardoor de aroma’s mooi naar voren kunnen komen. Bovendien heb je ruimte om met je glas te walsen, zonder dat je het risico loopt dat je de wijn morst.

Bubbels worden vaak in een zogenaamd flute glas geschonken. Zo’n hoog, smal glas kun je helemaal vol schenken. Dat is feestelijk om mee te proosten. Drink je graag bubbels en niet alleen als er geproost wordt, schenk deze mousserende wijn dan in een glas waar je ook witte wijn indoet. Dan komen de aroma’s beter tot z’n recht dan in een hoog, smal glas.

Inhoud kleine flesjes wijn

De flessen wijn met een inhoud van 75 cl zijn dus goed voor zo’n 6 glazen.
Uit de kleinere flessen wijn van 375 ml schenk je de helft, zo’n 3 glazen dus.
Heb je een echt klein flesje wijn, met een inhoud van 250 ml, dan schenk je daar 2 glazen uit.

Bekijk hier het assortiment kleine flesjes wijn!
De waardering van www.aprobar.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 65 reviews.