Skip to main content

Castillo Perelada

Afgelopen zomer is ons team naar Spanje geweest om te kijken of er lekkere wijnen zijn die wij aan ons assortiment kunnen toevoegen. Zoals altijd waren we opzoek naar écht unieke wijnen. Zo kwamen wij uit bij Castillo Perelada. Dit uit 1923 stammende wijnhuis, is een zeer fraai wijnhuis op een unieke locatie in Catalonië. Er worden in Nederland van dit wijnhuis ondermeer wijnen geschonken in Grand Hotel Huis Ter Duin. Castillo Perelada is opgericht door Don Miguel Matue en wordt nu geleid door zijn kleinzoon Javier Suqué. Castillo Perelada bezit ongeveer 150 HA aan wijngaard in de D.O. Empordà, Costa Brava. Dit is verdeeld over vier terreinen met ieder een andere ondergrond (finque). Er groeien diverse druivenrassen waarvan vaak heerlijke blends worden gemaakt.

Het dorpje

Castillo Perelada ligt in het middeleeuwse, boerendorpje Peralada. Het meest bekende aan dit dorpje is het kasteel inclusief museum (met unieke glasverzameling) en bibliotheek. In de ondergrondse kelders worden in Amerikaanse en Franse eikenhouten vaten gebruikt voor de rijping en lagering van de wijnen. De wijngaarden van Castillo Perelada liggen rond het centrum van de Cava-productie in San Sadurni d’Anoia en vallen dan ook onder de D.O. Penedes.

Salvador Dalí

Salvador Dalí, de bekende kunstenaar uit de Empordà, was helemaal gek van de rose Cava van Castillo Perelada. Hij is hier ook diverse keren mee gefotografeerd. Gasten die zijn huis bezochten kregen allen ook altijd een glas rose Cava als begroeting.

Wijnen

Het Perelada wijnhuis staat voornamelijk bekend om zijn prachtige Cava’s. Maar wij hebben er ook drie prachtige rode wijnen van in ons assortiment en één witte:

Iedere wijn van Castillo Perelada is uniek met een mooi verhaal erachter. Wij raden u sterk aan dit wijnhuis te bezoeken als u in de buurt bent. Ze geven tevens hele leuke, informatieve rondleidingen.

 

De waardering van www.aprobar.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 65 reviews.