Skip to main content

Alcoholvrije wijn

Alcoholvrije wijn wordt gemaakt door het alcoholgehalte in de wijn te verwijderen, waardoor een laag alcoholpercentage of helemaal geen alcohol in de wijn overblijft. Er zijn verschillende manieren om alcoholvrije wijn te maken. De meest voorkomende methode is om de wijn te destilleren met behulp van apparatuur zoals de Vacuümdistillatie. Ook kan men de wijn  filteren met behulp van membraanfiltratie.

Het proces van Vacuümdistillatie, ook wel bekend als omgekeerde osmose, werkt door de wijn onder druk te zetten. Vervolgens haalt men het meeste water, de alcohol en andere oplosbare stoffen eruit. De resterende wijn wijzigt men vervolgens om zodoende de smaken en aroma’s terug te brengen die tijdens het destillatieproces verloren zijn gegaan.

Een andere methode om alcoholvrije wijn te maken, is door de wijn te filteren met behulp van membraanfiltratie. Dit proces werkt door de wijn door filters te laten lopen die alleen de grotere moleculen en de stoffen die de smaak en het aroma van de wijn veroorzaken behouden. De alcohol en andere oplosbare stoffen worden er tijdens het proces uitgehaald.

De voordelen

Er zijn verschillende voordelen aan 0.0 wijn. Ten eerste is het geschikt voor mensen die tijdens het drinken geen alcohol willen nuttigen. Dit bijvoorbeeld omdat ze zwanger zijn, een medische aandoening hebben, of zelfs gewoon geen fan zijn van alcohol. Bovendien is het vaak caloriearmer en bevat het minder suiker dan traditionele wijn. Het is ook veilig om te drinken als men naar het werk of naar vergaderingen gaat, of als men achter het stuur zit, omdat het geen effect heeft op het niveau van de bloedalcohol.

Ten slotte is alcoholvrije wijn ook een geweldige manier om te genieten van de smaken en aroma’s van wijn zonder de effecten van alcohol te ervaren. aProbar heeft heerlijke alcoholvrije wijn in de shop, welke je niet teleur zullen stellen. Fris en fruitig en volledige biologische gemaakt.

Bestel ze hier!

De waardering van www.aprobar.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 65 reviews.